14 години сед финала на култовия кримисериал „Монк“ главният му герой – симпатичен детектив с безброй фобии и нюх към залавянето на убийци, се завръща на екран с нов епизод. Филмът вече е заснет и монтиран и ще се появи в САЩ в стрийминг платформата „Пийкок“ след по-малко от 2 месеца. Премиерата на „Последният случай на Монк“ е предвидена за 8 декември.

В ролята на странния Еъдриън Монк отново влиза актьора Тони Шалуб, а компания му правят други ветерани на сериала – Тед Ливайн (кап. Лийланд Стотълмайър), Тейлър Хауърд (Натали), Хектор Елизондо (д-р Бел) и др.

В новия филм пенсионираният детектив от Сан Франциско ще решава изключително личен сучай, в който е замесена заварената му дъщеря Моли – журналистка, подготвяща сватбата си. Монк ще има срещу себе си могъщ антагонист – ексцентричен милиардер, една от фирмите на който разработва космически кораб. Дали път прототип на богаташа не е самият Илон Мъск? – се питат зрителите.

Последен колосален сблъсък: Монк срещу Мъск

В САЩ сериалът „Монк“ се разваше на висок зрителски интерес – всеки епизод бе гледан от около 6 млн. души, а и в България рейтингът беше завиден. У нас поредицата се излъчи първо по Би Ти Ви, а после и по други канали. Напоследък пак я вартят от време на време по Би Ти Ви Екшън.

Източник: „Уикенд“