Опитът да се отговори на притесненията за здравословното състояние на Кейт Мидълтън чрез публикуване на папарашка снимка в американския клюкарски сайт TMZ рязко даде обратен ефект. Социалните мрежи гърмят от теории, че принцесата е в много тежко състояние, а заснетата жена е нейна двойничка.

Въпреки намерението на кралското семейство да се успокои обществеността относно възстановяването на Кейт Мидълтън, сега папарашките снимки са обект на хиляди коментари от експерти и обикновени конспиратори. Снимката е с недобро качество при доста странна светлина, което само подсилва съмненията.

Коментарите относно фотоса в социалните мрежи бързо се превърнаха в спекулации, като някои поставиха под въпрос автентичността на снимката, а други директно обвиниха принцесата, че е ползвала своя двойничка.

„Това ли е двойничката, за която говореха? Ще се появи ли истинската Кейт Мидълтън, моля?“ – написа фен. Друг добави: „Знаем го този номер. Путин го използва от години“.

Масло в огъня наля и разкритието, че снимката е приписана на новинарска агенция, известна с организирането на нагласени папарашки снимки с известни личности. Тази подробност подхрани теориите на конспирацията, усложнявайки допълнително съмненията около здравето на Кейт Мидълтън. Впоследствие се наложи тя лично да се извини, че кадърът е бил обработен с нейно знание твърде много.

Източник: „Уикенд“