Милиардерът Ричард Лугнер почина на 91-годишна възраст след редица здравословни проблеми.

Строителният магнат и светски човек, който влезе в заглавията на вестниците с това, че доведе световните ВИП личности на известния Виенски оперен бал, почина в понеделник във вилата си във Виена, съобщават австрийските медии.

Само преди два месеца Лугнер се жени за шестата си съпруга - 42-годишната актриса Симона Рейлендер, която е с 49 години по-млада от него.

Известен е с построяването на търговския център "Лугнер сити" във Виена през 90-те години на миналия век, а също и с приятелите си от известните среди, с които често е виждан да се забавлява.

Съобщава се, че Лугнер е плащал значителни суми на звезди като Ким Кардашиян и Парис Хилтън, за да бъдат негови дами на бала в Операта.

Лугнер има четири деца: Александър и Андреас Лугнер от първия си брак с Кристина Гмайнер от 1961 до 1978 г., Надин Джанин Кътър от връзката му с актрисата Соня Джанин и Жаклин Лугнер от четвъртия му брак с Кристина Лугнер.

Роден във Виена на 11 октомври 1932 г., Лугнер бързо си създава име в строителния бизнес, като се фокусира върху малки проекти по време на строителния бум през 60-те години на миналия век, съобщава информационна агенция APA.

Източник: msn.com