Бивш служител на Кание Уест обвинява рапъра в употреба на наркотици и „сексуален побой“, с което актуализира предишен иск.

Лорън Писиота - която е работила заедно с рапъра от 2021 до 2022 г. - за първи път подаде иск срещу Кание Уест - който сега се казва  Ye - през юни по-рано тази година. Тя обаче измени документа на 8 октомври в съд в Лос Анджелис.

Първоначално жалбата съдържаше твърдения за неправомерно уволнение и случаи на сексуално посегателство, но сега включва допълнителни обвинения в сексуално посегателство и трафик на хора, наред с твърдението, че рапърът я е упоил.

През юни Пишиота обвинява рапъра, че я е „нападнал сексуално“ в хотелска стая по времето, когато е работила за него.

Друго предполагаемо сексуално престъпление разказва за това, че Йе я заключил в спалнята на частен самолет и мастурбирал.

Пишиота твърди също, че рапърът се е опитал да я предложи като сексуален „подарък“ на свой познат. А бившата асистентка твърди, че Йе й дължи и заплата от 4 милиона долара.

„В отговор на тези безпочвени твърдения Йе ще заведе дело срещу г-жа Пишиота, която активно го е преследвала сексуално, за да си издейства наемане на работа и други материални облаги, а след това е започнала да изнудва и шантажира, когато предложенията ѝ са били отхвърлени“, заяви тогава представител на Йе пред The Independent, обвинявайки Пишиота, че е поискала парите и е била уволнена от поста си, защото не е била квалифицирана.

Източник: unilad.com