Нека им е зле! Ако сте се чудели как живеят политиците на САЩ, въобще не ги мислете. Оказа се, че много от тях имат домове, които са по-скъпи и по-ценни дори от огромните имения на звездите в Холивуд.

Двама бивши президенти, един държавен секретар и един вицепрезидент, успяха да сложат в малкия си джоб голяма част от холивудските величия. Малцина обаче знаят за истинския размер на състоянията им, тъй като самите те крият тези подробности от обществото.


Едва ли широката общественост знае например, че Хилъри Клинтън разполага със собствено имение във Вашингтон, което е само на няколко километра от Белия дом. Бившата първа дама купува къщата през 2016-та година, а през 2020-а я превръща в своя официална резиденция. Имението наречено "Уайтхевън" е върху площ от 5500 акра и се оценява на 2,85 милиона долара. Интересна подробност е, че съпругът й Бил има собствена резиденция в щата Ню Йорк. "Олд Хаус лейн" се оценява на 1,7 милиона и е къща в колониален стил с 11 спални, плувен басейн, голяма фермерска пристройка и допълнителни екстри. Смята се, че в момента тя се ползва предимно от дъщеря му Челси, заради която я наричат "къщата на президентската дъщеря".

След "пенсионирането" си в политиката Барак Обама и съпругата му Мишел определено не живеят в бедност. Двойката управлява огромно имение за 11 милиона долара на Мартас Виниярд, край Кейп Код. Имението, с площ от близо 7 хиляди акра има седем спални, осем бани и частен плувен басейн, който обгражда част от къщата. Райско кътче за почивка.

Настоящият вицепрезидент на САЩ Камала Харис пък разполага с елегантно имение в калифорнийски стил в Брентууд. Имотът е с площ от 3500 квадратни метра и е оценен на 5 милиона долара. За съжаление на Камала, напоследък тя почти не успява да си отдъхне там. Задълженията й към нацията я задържат все по-често във Вашингтон и то в Западното крило...