Вместо да се опитат да заровят своите томахавки и да се помирят поне заради децата си (колкото и да е трудно), Шакира и Пике отдавна вече минаха границата, след която всички подобни опити са обречени на неуспех. Нещо повече - по време на последното си изказване за певицата в ефир, футболистът изглеждаше така, сякаш наистина е отвратен от нея и не може да я понася.

При все, че той беше този, който предаде любовта на Шакира и й изневери с младата хубавица Клара Чиа, Пике също си получи заслуженото. Латино дивата от месеци не спира да го обижда и да плюе по него и гаджето му в медиите, да прави подигравателни песни и... с две думи - също се оля.

Дори феновете й я съветват, че е време да спре, защото от един момент насетне просто се излага, но Шакира явно не е успяла да излее всичкото си озлобление, породено от болката. Което явно ще стане още по-голямо след думите на Пике преди ден. Той нарече Шакира в ефир "оная другата" и разказа, че му е писнало да получава "варварски" заплахи от нея и от нейни почитатели.

"Имам жена, с която съм щастлив и която обичам. Какво искат тези хора - да се разделим ли, или направо някой от нас да се самоубие?! И какво ще постигнат тогава?! Ще се събера ли пак с другата - никога! Какъв е тогава смисълът на цялото това нещо, на цялата злоба и омраза?!", недоумява Пике.