След като в началото на есента младият актьор Петър Дочев блесна като новият водещ на „Преди обед“ по bTV, започва славно време за него. Сега му предстои да изгрее и в БНТ като двете му участия ще текат паралелно по конкурентните медии. Екранният партньор на Деси Стоянова е получил роля в новия сезон на сериала „Вина“, който тръгна навръх Ивановден по БНТ.

 

За това се похвали самият той, без да издава повече подробности за героя си, но пък показа свои снимки в образ. От тях става ясно, че човекът му кара ретро автомобил и е доста елегантен – скъпата филцова шапка, елегантният му костюм и пурата издават, че е богаташ, който сякаш идва от друго време. В сериала понякога се появяват епизоди от миналото на героите, изясняващи историята им и семейните им връзки. По всяка вероятност образът на Дочев е част от тази ретроспекция.

 

Петър Дочев с роля в новия сезон на сериала „Вина“ по БНТ

Ако съдим автомобила, пред който се е снимал, той трябва да е дядото на новопоявилата се героиня на Лилия Маравиля. От първия епизод на сезон 2, излъчен през миналата неделя стана ясно, че тя е наследила от него именно такъв автомобил, а иначе е богата вдовица, развиваща винарски бизнес в района на Мелник.

Очертава се флирт между тази бизнес дама и героя на Герасим Георгиев – Геро.

 

На Петър Дочев ще му се наложи да съчетава работата си в bTV с тази в БНТ. За разлика от ролята му в „Пътят на честта“, която обаче не даде голяма известност на Дочев, тази му във „Вина“ се очертава да е още по-скромна, но по всяка вероятност всичко ще бъде наблюдавано под лупа. Или поне така се случва откакто е водещ на „Преди обед“.

 

Отначало в bTV отнесе множество зрителски забележки, тъй като тръгна доста тромаво и неуверено. Не може обаче да не отбележим факта, че от септември досега е задобрял доста и вече има фенове, които със сигурност ще се радват да го гледат във „Вина“.

 

Сериалът на БНТ е регистриран като истински рейтингов триумф миналата неделя. В конкретния ден и часови пояс първият епизод на сериала от новия сезон стана най-гледаният. По данни на телевизията всеки пети човек пред малкия екран по това време е гледал „Вина“.

На второ място в класацията се нарежда Нова тв, а на трето – bTV.

 

Дочев бе и сред гостите на специалното събитие, с което БНТ отбеляза старта на „Вина 2“ – изискан коктейл, на който присъстваха министрите Кръстю Кръстев и Кирил Вътев. На партито присъстваха и останалите актьори от сериала. Изненадата на вечерта обаче бе Юлиан Вергов, който също изгря с малка роля в лентата. В новия сезон лицето му е първото, което се появява на екран. На партито той делеше маса с Петър Дочев и Веселин Анчев. Водещи на вечерта бяха лицата на предаването „100% будни“ – Надя Иванова и Стефан А. Щерев, който с години имаше връзка с актуалната половинка на Петър Дочев – актрисата Ирмена Чичикова.

Източник: Уикенд