В своята автобиографична книга „Резервен“ принц Хари бегло споменава периода, който е прекарал в перуанската джунгла в колонията на шамана Делгадо след смъртта на майка си Даяна. Междувременно обаче прочутият духовен учител, практикуващ древни индиански ритуали, проговори сензационно за отношенията си с рижавия херцог и разкри ужасяващи негови тайни.

Според перуанския шаман Хари поискал от него да направи магия на брат му Уилям и да го затрие. Впоследствие поискал това и за мащехата си Камила. Духовният учител, естествено, не се отзовал на тези желания и вкарал тийнейджъра в правия път, както сам се изразява Делгадо.

„Аз успях да измъкна това момче от черна дупка, в която беше попаднал, след като изгуби майка си. Хари постигна с моя помощ духовно пречистване от всички тъмни наслоявания и реално познание за вечната същност на душата“ – хвали се магьосникът Делгадо.

За никого не е тайна, че в основата на терапията на перуанския шаман стои наркотика „аяуаска“ – психоактивна настойка от определен вид листа на растение. Тази дрога предизвиква тежки халюцинации и абсурдни видения. Веществото е познато още на древните индианци, но е забранено във всяка една цивилизована страна. Факт е обаче, че принц Хари и до днес превъзнася публично качествата на индианската дрога аяуаска и нещо повече - дори е привърженик на идеята за нейната легализация в Щатите.

Източник: „Уикенд“