Мадона е в средата на петдневен концерт в Kia Forum в Ингълууд, Калифорния, като част от турнето си Celebration Tour, но преди по-малко от година тя дори нямаше да може да излезе на сцената.

По време на концерта си в понеделник (4 март) 65-годишната суперзвезда разкри, че тежката бактериална инфекция, която е претърпяла през юни 2023 г. - довела до хоспитализацията ѝ и отлагането на сегашния ѝ поход - в един момент е направила почти невъзможно движението ѝ. "Това лято имах изненада", каза тя на публиката, държейки каубойска шапка в едната си ръка и стискайки китара в другата. "Нарича се преживяване, близко до смъртта."

„Беше доста страшно - очевидно не знаех четири дни, защото бях в изкуствена кома, но когато се събудих, първата дума, която казах, беше: "Не", продължава тя. "Почти съм сигурна, че Бог ми каза: "Искаш ли да дойдеш с нас? Искаш ли да дойдеш с мен, искаш ли да отидеш по този път? И аз казах: "Не. Не!"

Изпълнителката на "Express Yourself" благодари на лекаря си, който според нея е бил в публиката и я е посъветвал да излезе навън и да попие малко витамин D, докато се възстановява от здравословните си проблеми. "Беше ми толкова трудно да отида от къщата си до задния двор и да седна на слънце", спомня си Мадж. "Знам, че звучи налудничаво, но ми беше трудно."

Източник: billboard.com