Меган и Хари опитали да използват президентския самолет на САЩ, за да се върнат в Америка след погребението на кралица Елизабет. Придворни от двореца Бъкингам направиха шокиращи разкрития за намеренията на кралската двойка.

 

По думите им, кралското семейство били втрещени, когато Меган и Хари наредили на служителите си да се обадят от двореца на администрацията на Байдън. И да помолят да пътуват с първото семейство за САЩ. На правителствения самолет.

 

"От американска страна не коментираха въпроса, но заявиха твърдо, че това е невъзможно. По-късно въпросът беше обсъден със сътрудниците на крал Чарлз, които също се изказаха отрицателно по темата. Никой не искаше да рискува влошаване на отношенията между двете страни", коментират приближени до Байдън.

 

Официално, президентът може да покани със себе си който пожелае. Но въпросът е кой ще плаща сметката. За официални полети на Байдън и съпругата му, плащат американците, за семейството му, плаща самият той, а за политически кампании - демократите. Когато става въпрос за екипи от журналисти, сумата за тях се плаща от медиите, където работят. Но за Меган и Хари беше невъзможно да се плати от страна на британската корона или американското посолство. 

 

Още повече, че двойката имала намерение да маха от входа на самолета на журналистите, преди да се настанят.

 

Семейство Съсекс от години се опитват да влязат в политиката на САЩ. Но срещат все по-голям отпор, както от медиите, така и от цялото общество.