Пакс Тиен Джоли-Пит винаги е избягвал да попада във фокуса на прожекторите и за него се знае много малко. Известно е само, че има отношение към кулинарията, че е „домашна птица“ и че има афинитет към изобразителното изкуство. За последно медиите споменака Пакс миналото лято, когато влезе в ролята на асистент-режисьор на майка си Анджелина Джоли, която засне филма „Без кръв“.

Таблоидите в Щатите твърдят, че 19-годишният наследник на Брад и Анджелина иска да се откаже от фамилията Джоли-Пит и да се изявява като артист с псевдонима Embtto, каквото и да означава това. Съвсем скоро младият художник ще открие изложба в Тел Авив и светът ще стане свидетел на творбите му, чиито цени се пазят засега в тайна.

Амбициозният художник използва смесена техника, като съчетава цифрови и традиционни стилове с уклон към абстракцията.

Пакс се отказва от фамилията Джоли-Пит

Пакс всъщност е най-верния поддръжник на осиновителката си Анджелина Джоли, като дори свидетелства срещу Брад Пит на бракоразводното дело. Като по-малък той не пускаше ръката на майка си по светски събития и се подчиняваше безпрекословно на нейната воля. Сега обаче Пакс иска да се откъсне от славата на известните си родители и да се докаже сам в сферата на изобразителното изкуство.

Източник: „Уикенд“