Микрочипът ще е с размерите на оризово зърно и ще бъде свързан директно към спътник

Една смущаваща новина разбуни духовете онлайн. От италианския вестник Corriere di Roma обявиха, че от 2014 година на всяко новородено в Европа ще бъде имплантиран микрочип под кожата. Това ще се случва веднага щом детето бъде родено, а самият микрочип ще е с размерите на грахово зърно.

[caption id="attachment_261537" align="alignleft" width="300"] Ще имплантират микрочипове на всички новородени след 2014[/caption]

В него ще се съдържа информация за детето, а за капак, в него ще има имплантирана и схема с GPS, благодарение на който местонахождението му ще може да бъде установено с точност до пет метра. Това ще се случи благодарение на факта, че въпросният микрочип е свързан директно към сателит, който да извлича всички данни от него. Идеята на нововъведението е да може да се реагира мигновено в случай, че детето е отвлечено.

От Corriere di Roma обясняват, че присъствието на чипа в тялото изобщо няма да се усеща, тъй като той ще бъде имплантиран под кожата на левия лакът. Имплантирането му щяло да бъде задължително за всички новородени от следващата година. При желание обаче има възможност и хората, родени преди тази година, да си го поставят, предават от frognews, цитирани от Варна Утре.