Тайните общества, за които не сме чували

Чували ли сте за "Клубът на седемте"? Или за "Конниците на апокалипсиса". Наред с илюминатите и масоните, съществуват и други тайни общества. Някои от тях наистина толкова мистериозни, че може и да не сте чували за тях. Ето и някои от тях.

"Конниците на Апокалипсиса"

Групата е формирана през 1693 година, като е имала за цел да защити католическата църква от второто идване на Антихриста. Членовете й носели мечове и облекла със звезда на гърдите. Странното поведение на групата вероятно се дължи на създателя им — Августино Габрино, който се е смятал за луд. Към странните му изисквания били включени полигамията и венчаването с девици. Една година след основаването, орденът е предаден на инквизицията и всички членове са изгорени на клада.

"Орденът на окултната ръка"

За тази общност се знае много малко. Нейните членове се разпознават по това, че използват в езика си израза "окултната ръка". Смята се, че членове на ордена са журналисти и вестникари. Но каква е целта им остава загадка. Пактът е разкрит през 2004 година, когато Джеймс Фанинг от "Чикаго Трибюн" ги разобличава. През 2006-та обаче отново започва да действа, след като Пол Гринберг разкрива, че групата е избрала нова фраза. Все още не открита от никого.

Ариои

Тайният орден е създаден на остров Таити много преди европейците да стъпят на тази земя. Групата е поддържала култа към бог Оро и постоянно пътували, търсейки нови членове. С цел да ги привлекат, те организирали редица ритуални представления. Всеки можел да поиска членство, но били избирани само най-красивите и най-силни хора. В дружеството властвала полигамията и отворените връзки. Но имало едно правило — никакви деца. Жените били принуждавани да абортират от момента, в който забременеят. Ако някоя успеела да роди, новороденото също било убивано. През 19-ти век, християнската общност на острова слага край на ордена.

Мелек Таус

За първи път тази общност е създадена през 1960 година в Англия. Орденът се базира на вярванията на язидите — група, която е обвинявана, че се прекланя на дявола. Те обаче обожествявали Мелек Таус — ангелът паун, който представяли като статия или птица. Членовете вярвали, че ангелът има власт да отговори на техните молитви. Залите за срещи често имали снимки на това животно, а олтарът е винаги разположен по средата.

Червената секта

Тази общност живее в Хаити и фактически контролира целият живот там. Единствените писмени сведения за нея са от писателката Нийлй Хърстън, която заживяла на острова от 1930-на година. И въпреки че не е имала пряк контакт с тях, имала възможност да види колко силна е мощта им цели три пъти. Обществото провеждало канибалски ритуали и се занимавало с ограбване на гробове, но държали в страх всички около себе си. През 1936-та година една нощ Нийлий чула удари на барабани. Искала да излезе и да разбере какво става, но чистачката й я умолявала да си остане у дома и й разказала за червената секта. Вторият път потърсила сметка на възрастен мъж, който горял гуми близо до дома й. Човекът казал, че с дима и огъня има за цел да прогони членовете на сектата, които искали да отвлекат детето му. Третия път видяла полицаи по време на операция, която трябвало да унищожи тайна група в някаква част от острова. Не е известно как е приключила операцията. Но това са единствените данни за този ужасен култ. [caption id="attachment_623877" align="aligncenter" width="300"]Мелек Таук - едно от тайните общества за които се знае малко сн. Уикипедия Мелек Таук - едно от тайните общества за които се знае малко сн. Уикипедия[/caption]

"Клубът на седемте"

Легендата разказва, че през 1905 година в колежа "Уилям и Мери" във Вирджиния 8 приятели трябвало да се съберат уж за игра на карти, но един не дошъл. В същата нощ била създадена организацията, в която членували само седем души. Всяка година това дружество приема по нови 7 души, но дейността на клуба и неговите занимания се пазят в тайна. Членовете му също. Имената на постъпилите се разкриват едва след като починат"

"Орденът на деветимата ангели"

Вярва се, че това общество е оцеляло само 40 години, но се смята за отговорно за половината бедствия в Европа. Организацията е считана за една от най-радикалните и опасни тайни общности в света. Съществувала във Великобритания, но имали членове навсякъде по света. Ученията си описвали като "традиционен сатанизъм" и проповядвали идеята, че историята на човечеството се дели на еони. И всеки еон е предназначен за съществуването на дадена цивилизация. Те нямали централна власт или йерархична структура — вместо това залагали на мрежа от сътрудници, наречена "колектив". И залагали на жертвоприношения, тероризъм и фашизъм във всякакви форми. Да ви напомня случайно на "ИДИЛ"?