Откакто в средата на ноември стартира турнето "Весела Коледа за всички!", Танака отсъства от концертите на Кери, което породи спекулации сред феновете, че поп иконата се е разделила с дългогодишния си приятел.

Източник разказва пред PEOPLE, че Кери, която е майка на 12-годишните близнаци Марокан и Монро (които има с бившия си съпруг Ник Канън), ще празнува празниците в Аспен и без 40-годишния Танака, който по традиция я придружава в снежния курорт.

Това е първият път, в който върховният и творческият директор на Songbird, които имат професионална връзка от 2006 г. насам, не пътуват заедно за празниците от години.

Представителите на Кери отказаха да коментират, когато бяха контактнати от PEOPLE.

Двойката за последен път беше видяна публично да прекарва време заедно през март, когато хитмейкърката отпразнува рождения си ден, който тя предпочита да нарича "годишнина". Тогава Танака сподели снимка, на която двамата с Кери са усмихнати и прегърнати един друг в Instagram, а в надписа сподели сладко послание.

Tе се свързват за първи път през 2006 г., когато Танака се присъединява към суперзвездата по време на турнето ѝ "Приключенията на Мими". След това, след като работиха заедно в продължение на десетилетие, певицата на "All I Want For Christmas Is You" и хореографът се обвързаха романтично през 2016 г.

Източник: people.com