Шабан Шаулич загина в нелепа катастрофа през 2019-та година в Германия

Осъдиха шофьора убил Шабан Шаулич. Присъда от 3 години и 3 месеца затвор получи Алсина Левент - шофьорът, предизвикал катастрофата, при която загина легендата на сръбската музика Шабан Шаулич, предаде DW - Сърбия. Присъдата беше произнесена от съда в германския град Гютерсло. Инцидентът стана през 2019-та година на магистрала в Германия. Освен Шаулич, загина и неговият клавирист Мирсад Керич. Обвинителен акт срещу младия мъж беше внесен през август 2019-та година.

Обвинения

Освен две обвинения за убийство по непредпазливост, му беше повдигнато и обвинение за причиняване на телесни повреди, застрашаване на движението и шофиране без книжка.

Максимална присъда

Според прокурора по делото максималната присъда, която е можел да получи, е била 5 години, предават от nova.bg. От обвинението заявиха, че уважават факта, че младият мъж се е признал за виновен и се е разкаял. [caption id="attachment_692346" align="aligncenter" width="300"]Осъдиха шофьора убил Шабан Шаулич в катастрофа през 2019-та година сн. YouTube Осъдиха шофьора убил Шабан Шаулич в катастрофа през 2019-та година сн. YouTube[/caption] Обвиняемият се обърна накратко към семействата на загиналите. "Съжалявам, не мога да гледам никого в очите", каза Левент пред съда.