Краят на една модна епоха - шоуто на Victoria’s Secret беше дотук!

Това е краят на една епоха в света на модата – ежегодното пищно шоу на Victoria’s Secret официално бе отменено. [caption id="attachment_611001" align="aligncenter" width="300"] Спряха шоуто на Victoria’s Secret[/caption]

След месеци спекулации представител на VS потвърди – вече няма да организират емблематичния за марката грандиозен моден спектакъл, на който най-красивите жени в света почти две десетилетия дефилират в оскъдно бельо.

Пред WWD коментираха, че брандът ще продължи да създава интересно съдържание, чрез което да промотира продуктите си. Но то няма да бъде под формата на модно ревю. “Шоуто бе много важна част от нашата марка и постигна невероятен маркетингов успех в предишните години. Но въпреки това, сега се опитваме да намерим най-добрия начин да позиционираме бранда си и да го комуникираме пред клиентите си занапред”, заявиха говорителите на марката.

“Модата е индустрия, подлежаща на много промени. Затова трябва да се адаптираме и да се променяме, съвместно с обществото.”

Решението е взето след множеството негативни коментари през последната година. Според повечето фенове на Victoria’s Secret създателите на луксозно бельо не само са снижили качеството на продуктите. Но и начина, по който ги представят не е подходящ.

Обвиненията към компанията са главно заради кастинга им на модели от почти еднакви размери, раси и полове.

Макар че през последните месеци марката полага значителни усилия да промени репутацията си, като се обвърза с овърсайз и трансджендър модели, всеобщото мнение продължава да бъде главно негативно. Модният спектакъл на Victoria’s Secret бе проведен за първи път през 1995 година, а през 2001 бе излъчен и по телевизията. Шоуто стана едно от първите нестандартни ревюта, които промениха индустрията. От тогава модели като Наоми Кембъл, Тайра Банкс, Миранда Кер, Адриана Лима, Алесандра Амбрози, Жизел Бюндхен, а през последните години и Джиджи Хадид, и Кендал Дженър носеха празнично настроение всяка година точно преди Коледа. Всяко издание на шоуто се провеждаше в различен град и с различни теми, а за изпълненията гостуваха световно известни певци като Риана, Лейди Гага, Тейлър Суифт, Бруно Марс и много други. Източник: missbloom