„Виктория Бекъм Холдингс“ – компанията, собственост на едно от бившите момичета от „Спайс Гърлс“, отчете последните си финансови резултати до 31 декември 2023 г.и за пореден път се оказа на загуба. Модният бизнес на Виктория Бекъм е назад с 2,9 млн. паунда (3,45 млн. евро) преди данъците. За предходната година резултатите бяха почти идентични.

През 2008 г. новоизлюпената бизнес дама представи собствена марка линия рокли с трима сътрудници на новородения бранд.

От стартирането си пред 2006 г. марката е на загуба всяка година, въпреки че е получила няколко парични инжекции от съпруга на спайската – Дейвид Бекъм, които са били използване за изплащане на дългове и подпомагане на растежа. Изглежда обаче, че резултатите се подобряват, макар че през последните няколко години маржовете на загуба намаляват.

Виктория Бекъм явно е съвсем наясно, че няма да изплува, и по тази причина си е намерила други източници на доходи. Например документалният филм за семейство Бекъм, който пожъна огромен успех миналата година, е попълнил банковата й сметка с 16 млн. паунда. С тези пари фирмата и може да „крета“ на загуба поне още 5 години.

Самата Виктория продължава да твърди, че се занимава с този проект не от суетност, а за да го превърне в печеливш бизнес.

Източник: „Уикенд“