Неочакван обрат в САЩ. Поддръжниците на премиера Джо Байдън, които доскоро и не помисляха да окажат подкрепа на Доналд Тръмп, неочаквано заявиха, че са готови да налеят милиони в кампанията на милиардера, само и само да видят Байдън вън от Белия дом. Причината? Те така и не му простиха предателството срещу Израел и решението на Пентагона да остави Тел Авив на произвола на терористите от "Хамас".


Джо Байдън обяви публично преди дни, че ще спре доставките на оръжие за Израел, ако еврейската армия нахлуе в град Рафа, разположен в ивицата Газа. Над президента се оказва огромен натиск от страна на граждански организации, студенти и опозиционери, които настояват той да спре подкрепата си за съюзническата държава. Това обаче отблъсква дарителите, които виждат в атаките на "Хамас" втори "Холокост" за Израел. И остро осъдиха тези действия на президента.


Най-големите поддръжници на Байдън — Майк Граноф, Клиф Анес, Бил Акман и Хаим Сабан, до един ключови донори в кампанията на президента, твърдо заявяват, че са готови да подкрепят Тръмп, вместо да допуснат оставането на Байдън в Белия дом.

 


"Такова предателство към приятелска съюзническа държава е нечувано.", "Доскоро смятах, че "Никога Тръмп!" е най-доброто, което може да се случи на Америка. Но "никога повече Холокоста" е много по-важно за мен. И съм склонен да налея огромни пари в бившия президент, дори и да не му симпатизирам, защото знам, че той няма да предаде Израел", коментират те.

 

Другите казват "Не искам да видя нов Холокост!", "Еврейските гласоподаватели в САЩ са много повече от ислямистите", "Байдън е огромно разочарование", са само част от изявленията на милиардерите.

И те са категорични, че Тръмп е по-малко лошата алтернатива от двата възможни варианта за президент на САЩ. Изненадващ обрат, предвид отношението им към бившия президент на страната.