Мегз е решила да се захване с благотворителност!

След скандала с бившия си любим Румен Рончев и делото за измами, Мегз е решила да си направи малко пиар. Дизайнерката обяви, че започва благотворителна разпродажба на нейни и чужди вещи, при това на смешно ниски цени. Ето цялата й идея: [caption id="attachment_584997" align="aligncenter" width="240"]Мегз Мегз продава вещите на известните за смешни пари[/caption]

"От години имам една малка идейка. Кръстила съм си я - активно добро. Какво означава? Означава да събера всички мои вещи, които не ми трябват. Оказа се аз имам купища. Бизнесите ми също, защото всеки ден получавам кашончета мостри с разни неща и никой нищо не ги прави.

После да започна да се срещам с други популярни личности или бизнеси и да събирам и техните ненужни вещи. Днес парите на никого не стигат. На хората им е трудно да отделят пари да помагат на друг, когато те самите и без това нямат. Но ненужни вещи всеки има много и би ги дал, за да помогне на хора в нужда. И накрая да ги продам на супер символични цени - 5/6 пъти по-ниски от истинската им стойност. Това няма да е проблем. Аз съм царицата на онлайн продажбите. Имам вече отлично развита пазарна мрежа, в която за секунди мога да продам всичко. Защо да не я използвам за нещо социално полезно и смислено. Така веднъж - ще се направи добро като много хора ще могат да си купят неща, които попринцип не могат да си позволят на много по-ниска цена. Втори път - събраните пари ще се дарят за добри каузи. Например - представете си да може да си купите рокля на любимата ви БГ певица, чиято реална стойност е цяло състояние - на много, много по-ниска цена. Например за 60лв, вместо за 400лв. Вие ще дадете 60лв и ще сте супер щастлив, че имате роклята. А освен всичко останало 60-те ви лева, ще отидат за благотворителна кауза. Разбирате ли какво имам предвид. Това е нещо като благотворителност с добър бизнес план, която вечно ще се самофинансира. Независима благотворителност. И няма как самият модел да не работи - първо защото, чисто икономически вещите ще струват много повече от цената им и всеки ще ги иска по условие. И второ защото чисто човешки вярвам, че много хора биха предпочели да купят от място с благотворителна цел отколкото от нормално място. Отдавна искам да започна да го правя, но все го отлагах. Преди години нямах достатъчно пари, контакти и популярност. После нямах време. После мислих как да го организирам... и си минаха години. И всеки ден изпитвам вътрешно неудовлетворение, че не го правя. Е сега съм решила и утре ще започна лека полека ей тук в сторитата си. Пък докъдето стигне", съобщи новината Миглена Каканашева - Мегз.