Запознати отбелязват, че новият албум на Галена „ХХ“, с който тя отбелязва 20-годишното си присъствие на сцената, й е коствал близо 1 млн. лв. Това навява на мисълта, че мащабът, с който работи певицата, е сравним само със западните знаменитости.

 

Тя буквално втрещи бранша с ефектните си видеоклипове, които бяха пуснати едновременно и са 9 на брой, тъй като всички те са не само достатъчно зрелищни, а и много скъпи. Най-високобюджетният от тях надхвърля 150 бона. Над 800 000 лева са пръснати само за клиповете, като отделно от това са давани луди пари и за екстравагантните й тоалети, както и за авторските права на музиката към парчетата. Така сумата може и да надхвърля 1 млн. лв., коментират хора от бранша.

Всеизвестен е фактът, че парите не са проблем за Галена, чийто съпруг Галин управлява захарната компания „Ден и нощ“, произвеждаща известна марка вафли, както и редица сладкиши, изнасяни по света. Само за миналата година компанията доближава 80 млн. лв. Оборот, а печалбата й е над 10 млн.

 

Според твърденията на Галена обаче, тя сама финансира кариерата си и не ползва финансите на съпруга си. Певицата има поне по 13 участия месечно, а хонорарът й е закован на 15 000 лева. Освен това получава и сериозни хонорари от рекламодатели, така че не е изключено да се е справила и без финансовата подкрепа на съпруга си.

Тя никога не е жалила средства, за да може клиповете й да са най-ефектните не само в чалгата, но и в музиката у нас като цяло.

Източник: Уикенд