Тя определено е най-младият член на семейството и успя да изненада всички с появата си на конните състезания в Аскот. Лейди Габриела Уиндзор неочаквано се появи пред камерите скоро след смъртта на съпруга си Томас Кингстън, но не присъствието си, а по-скоро ролята в която й предстои да влезе, предизвикаха въпроси.

 

Смята се, че Габриела може да започне да изпълнява част от обществените задължения на принцесата на Уелс, докато възстановяването й приключи. Преди дни Катрин се  появи на официалния рожден ден на краля и изгледа военния парад заедно със семейството си, но за всички е ясно, че тя няма да може да се възстанови скоро. Габриела от своя страна отдавна е причислена към списъка с младшите кралски особи, които са близки до краля и явно скоро ще бъде въвлечена в обществения живот на двореца.

 

Тя свали траура по съпруга си неотдавна, но това беше първата й поява на обществено събитие след смъртта на мъжа й преди няколко месеца. Габриела беше придружена от леля си - принцеса Ан, която я приветства неочаквано топло. Подобно топло посрещане бяха организирали и кралят и кралицата, както и братовчедите на младата херцогиня. Най-малката дъщеря на херцога на Уиндзор вече е спрягана за заместница на принцесата на Уелс в някои от публичните й изяви. Габриела е особено близка с кралското семейство и се смята за напълно приемлив избор за допълнение на висшите членове на фамилията. Тя има нужното образование и обществено положение, за да замести Кейт при необходимост. Със сигурност  принцесата на Уелс няма да се откаже от своите задължения, но мнозина предполагат, че Габриела ще бъде поканена да я  отмени, когато задачите не са с толкова строг йерархичен характер. И въпреки че децата на принцеса Ан и принц Андрю изглеждат по-подходящ избор, разводът на Питър, старшинството  на майка му и скандалите около семейство Йорк ги правят неприемливи в очите на двореца...