Предсказание на Нострадамус сочи, че някаква социална мрежа, създадена през 2023 г., ще овладее умовете на човечеството и ще започне да ги манипулира, разпространявайки забранено съдържание и дезинформация. Великият пророк от Средновековието пише за „световна комуникация по въздуха, която масово свързва хората по света“, като на това определение най-добре пасва съвременната социална мрежа. Именно такава социална мрежа ще предизвика световен хаос през следващата година – предвижда гадателят.

Трудности в тълкуването среща прогнозата, че човечеството е заплашено от епидемия от сънливост“. Според едни анализатори Нострадамус е имал предвид може ми масова депресия. Други обаче са на мнение, че все повече хора на Земята ще живеят, без да се противят на манипулациите с тях.

Технологиите ще достигнат ново ниво през 2024 г. Според предсказанията на Нострадамус САЩ ще започнат да разработват нови нанороботи, които след време ще бъдат използвани в различни области. Следващ кръг на развитие очаква 3D принтирането. Много е възможно догодина учените за разработят метод за отпечатване на човешки органи за последваща им трансплантация.

Нострадамус за 2024 година: Една социална мрежа всява световен смут!

Не са изключени масирани кибаратаки на военни и правителствени структури по цял свят. Това може да доведе до галяма подозрителност на държавите една към друга, което ще обтегне отношенията на международната политическа арена.

Източник: „Уикенд“