Корнелия Нинова разкри защо не е подкрепила Ваня Григорова, когато е получила позитивни сигнали от Борисов. По думите на червената кралица, причината е нежеланието БСП да се асоциира с ГЕРБ. И да се пораждат всякакви слухове за съвместно сътрудничество.

"Ако се беше прегърнала с ГЕРБ, 4 години щеше да е на каишка. С какви очи щеше да обяснява после на хората, че се бори с модела на Бойко Борисов? Тя няма нужда от помощ, за да оспори изборите, има цял юридически екип. И ще се справи", заяви за протежето си Нинова.


Лидерката на БСП изрази задоволство и относно победата на изборите. "От 50 вече имаме 72 кмета. Ние сме втора политическа сила. ПП загубиха 300 000 гласа. ГЕРБ загубиха 100 000 гласа и няколко големи областни центъра. Възраждане загубиха 200 000 гласа. Ние обаче вдигнахме нивото с 50 000 гласа, което е път нагоре", добави още Нинова.

Що се отнася до Ваня Григорова, тя заяви, че ще си търси правата в съда. "При първоначална разлика от 14 — 15 % да се стопи до 1,8% — това е много фрапиращо", добави кандидатът за кмет на София.

Тя заяви, че ще иска касиране на изборите и оспорва истинността на вота. Каквото и да се случи с нея, едно е сигурно — политическата сцена я очаква, а мнозина са тези, които ще се опитат да я привлекат в редиците си.