Рожбата на Николета Лозанова и Ники Михайлов, се оказа не само дълго чакана, а и много изстрадана. За това призна самата НиЛо в трогателен и доста стряскащ пост в социалната мрежа Фейсбук, в който обяви, че родните медици, са се интересували само и единствено от парите и са я подлагали на всевъзможни безсмислени процедури, за да забременее.

 

Както вече стана ясно, днес двойката се радва на своя дъщеричка, благодарение на процедура, извършена в съседна Турция, където медицинското обслужване е на световно ниво, за разлика от това в държавата ни. Въпреки слуховете, че Лозанова е заченала по напълно естествен начин, се оказва, че е имала дребен проблем, установен от тамошните специалисти, който е бил отстранен. Николета обаче никога не е навлизала в подробности около случая.

 

„За две години в България се наслушахме на диагнози и лечения. Уж най-добрите лекари, уж най-скъпите клиники, а за всички сме били просто „касови бележки“. Отношение, което можеш да срещнеш само в България. Ето защо мога да заявя публично, че аз обикнах Турция. Там срещнахме истинско разбиране и професионализъм“, признава Лозанова близо две седмици след появата на дъщеря й на бял свят.

 

Тя уточнява, че в продължение на 10 дни мълчи не защото няма какво да каже, а защото има потребност да е само със семейството си и никой друг. Категорична е, че те са хората, които винаги са били и ще бъдат до нея и са свидетели на мечтаната бременност, превърнала се в истинско изпитание за всички тях.

 

„Толкова желана, но и толкова болезнена, че трудно намирам думи да опиша живота ни през последните месеци… Достатъчно е само да кажа, че той се промени завинаги. Често си спомням за Коледата, прекарана в болницата, за фойерверките на Нова година, които гледахме с Николай от прозореца и за страха, който покриваше лицата ни…

 

Признава, че двамата с Ники много искали дете, но очевидно съдбата е имала други планове. В Турция обаче срещнали истинско разбиране и професионализъм, за което благодари на здравния им консултант, запознал ги с проф. Юджел Шахин от болница „Мемориал“.

Именно там открили проблема й и много скоро след това забременяла.

 

До последно тамошният екип се чудел на терапиите, медикаментите и процедурите, ва които е била подлагана у нас, без видимо да има смисъл от тях. От турската болница казали, че след видените епикризи от лечението й в България, могат да се доверят само на д-р Александър Калчев да следи бременността й. Лозанова го определя като човек с голямо сърце, точно като д-р Владимир Чучумишев от същия център, който бил специалистът й по фетална морфология и я изтърпял.

 

Според запознати за забременяването си, НиЛо е пръснала над 50 000 лв. за какви ли не терапии и процедури, които били абсолютно ненужни.

Тукашните медици дори успели да й внушат, че има генетична несъвместимост между нея и Ники Михайлов, което разбира се, се оказало абсолютна измислица.

Източник: Уикенд