Бареков отрече да е бил в Молдова, където го изпратиха сайтове!

Евродепутатът Николай Бареков изобличи поредната лъжа и фалшива новина. А именно, че е бил в Молдова, за да се цани за изборен наблюдател. [caption id="attachment_583009" align="aligncenter" width="300"]Бареков Бареков отрече новината за Молдова[/caption]

"По повод тиражираната фалшива новина в някой западни и български медии, че се намирам в Молдова като “изборен наблюдател” заявявам, че от Рим днес се прибирам директно в София при децата си.

В понеделник заминавам пак от София директно за Вашингтон като водач на българската делегация. По покана на АКРЕ и Републиканската партия на Конвента, на който реч ще изнесе президентът Доналд Тръмп. На 27 февруари заедно с Джефри ван Орден ще провеждам (на английски) срещи в Капитолия с конгресмени и сенатори по въпросите с общата отбрана и борбата с Ислямска държава. Нямам представа кой и защо ми е замесил името като международен наблюдател в Молдова. Дори не съм получавал покана (по линия на АКРЕ или ЕП, ОССЕ и др.), нито съм проявявал интерес като наблюдател към конкретните избори. Нито дори съм планувал да пътувам към въпросната държава. Измислен фейк, който показва нарастващия страх от моя международен авторитет на разни псевдолиберални кръгове. Моят богат международен опит включва тежки изборни мисии в Азия, Африка, Латинска Америка, получил съм десетки покани за такива, но не и в Молдова. Голям, опашат фейк е пращането ми там, колеги и приятели", заяви Бареков.