Никога до този момент не се бе случвало подобно нещо в ефира на Нова тв.

В последното издание на "С Рачков всичко е възможно", бе въведено ново течение в ренесансовата живопис – шедьоври с живи модели.

Така участниците в студиото изрисуваха една от най-емблематичните сцени на великия художник Микеланджело, изобразени на тавана на Сикстинската капела във Ватикана.
Зрителите на предаването на комика получиха възможността да наблюдават на живо „Сътворението на Адам“. В ролята на Господ влезе Герасим Георгиев – Геро, а Станимир Гъмов „изигра“ Адам.

Заради пресъздаването на ренесансовия шедьовър се наложи двамата актьори да бъдат тотално преобразени. Гъмов трябваше да дебютира почти по адамово облекло, а Геро пък се обзаведе с брада, бяла роба и дълга коса.

След това последва най-трудната част – картината да бъде пресъздадена с телата им, вместо с четка. Останалите участници в шоуто ги окуражаваха, а Боби Турбото се вживя в ролята на великия художник в най-сюблимния момент и нагласи телата им по подобие на фреската.

Припомняме, че във въпросната картина Микеланджело пресъздава библейския разказ, в който Господ вдъхва живот на първия човек. Емблематичен за тази творба е образът на почти докосващите се ръце на Бог и Адам.
Източник: blitz.bg
 

Никога не се бе случвало такова нещо в ефира на Нова тв (ФОТО)

Никога не се бе случвало такова нещо в ефира на Нова тв (ФОТО) - Снимка 2