Нидал Алгафари няма да отиде до избирателната секция!

Режисьорът и писател Нидал Алгафари е на път да се откаже от гласуване на предстоящите евроизбори. Съпругът на Мадлен Алгафари публикува разтърсващ политически коментар в мрежата преди броени часове. Предаваме думите му без редакторска намеса: [caption id="attachment_590666" align="aligncenter" width="300"]Нидал Алгафари Нидал Алгафари май няма да гласува[/caption]

"Приятели, колкото повече наближава правото ми на избор на предстоящите избори, толкова повече се разколебавам. Има ли някой, който да заслужава да стане поредният милионер с моят избор?

За партията ГЕРБ ли? Разтърсваната от сделки на ръба на закона? Вили, къщи, апартаменти, асансьори, суджуци, бири, митници! Не бих го сторил. За партията БСП ли? Издигналите лозунг Справедливост?! Дали постъпиха справедливо, като раздадоха на кръгове от висшата си номенклатура предприятия и оставиха хиляди на улицата? Наследниците на онези, които ограбиха пенсионните фондове и сега пенсионерите ни оцеляват в крайна мизерия, дали е справедливо? Дали справедливо създадоха мутренските групировки, който "справедливо" с бухалки смачкаха всеки опит за честен бизнес? Дали "справедливо" наследниците на БКП не прибраха милиардите на държавата ни, а сега искат справедливост? Дали справедливо отнеха имуществото на средната класа на България след като съветската армия им даде властта? Дали справедливите сега наследници - синове, дъщери и внуци ще се извинят поне за лагерите в Зелендол, Петрова нива, Куциян, Белене, село Босна и за "справедливото" измъчване, изтезание, малтретиране и и убиване? За ДПС ли да гласувам? Партия в която намират място прогонените от другите партии за афери и корупция? За ВМРО ли да е гласът ми? Още ми е много прясна историята с покупката и продажбата на гражданства. И тъй като имам поглед върху масрафите за реклама по време на избори, никога преди, тези юнаци не харчеха толкова, колкото сега. Явно са се замогнали? От какво ли? За Атака ли да гласувам? Още си спомням отношението на главатаря им към сегашните управници и въртежа им сега? Спомням си и за атакуването на главатаря им на академията по филмово и театрално изкуство. И за воаяжа в Париж в най-скъпия хотел. За НФСБ ли? Не мога да дам гласът си за бабобиец и човеконенавистникът обидил децата в неравностойно положение? Не мога да дам гласът си и за екзотиките, като Иванчева, Банева, АБВ и подобни. А да приема принципа, за по-малкото зло, вече го правих много пъти и винаги по-малкото зло, като влезе във властта, става по-голямото зло. Пък не искам да се виня, че съм спомогнал на някой да си въобрази, че му вярваме!", заяви Нидал Алгафари.