Истинско чудо се случи в Рибната църква в Асеновград!

Иконата на Божията майка в Рибната църква на Асеновград върши чудеса. Тя лекува от много болести, включително и от безплодие. Служителите разказват за интересна случка с изображението на Богородица. Жена, която пристигнала от Русе на Възкресение и се помолила на иконата, за да я дари с рожба.

Докато се молила една ябълка от венеца, който опасват светото изображение се откъснала и тупнала в краката й. Жената се уплашила и казала, че не била докосвала нищо.

[caption id="attachment_433582" align="alignright" width="300"]чудо В Рибната църква в Асеновград са ставали и други чудеса[/caption]

Тогава клисарската й заявила, че Божията майка ще изпълни молбата й и тя ще се сдобие с детенце. Чудото наистина се случило, похвалила се жената, като специално дошла да донесе златни накити на иконата. Друга случка също говори за чудодейната сила на Светата майка Богородица. Пред нея се молила баба с нямото си внуче. То било на около пет-шест години и притеснената жена измолила спасение от иконата. В един момент детето се обърнало и започнало да вика баба си.

Жената била от видинския край и специално дошла да донесе на иконата златните пендари от чеиза си. Цялата икона е обсипана със златни украшения-медальони, гривни и пръстени. Свещеникът Тодор казва, че не оставят на иконата всичкото злато и украшения, за да не се блазнят крадците. Въпреки това през 2009 година бандити нахлули вътре в църквата и задигнали над четири килограма злато. Но буквално до дни земетресение разлюляло пловдивското село Кумово.

За да успокоят гневната Дева Мария миряните донесли злато и други дарове. Започнали да й се молят повече да не им изпраща никакви беди и неприятности. Оттогава никой не е посягал на даровете, оставени на иконата от благодарни хора.

Жителите на Асеновград са категорични, че местни хора няма да посегнат и да извършат светотатство. Градът е познат като малкия Йерусалим. В него има десет църкви и петдесет и шест параклиса.