За никого не е тайна, че през последните години легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева се отдаде на заслужена почивка. Тя се засели да живее в потомствен имот в ботевградското село Трудовец. Устроила се е там за постоянно и все по-рядко й се налага да се върне към динамиката на София.

 

Напоследък освен всичко друго, Нешка Робева се е вживяла в ролята на Майка Тереза.

Тя е поставила абсолютен рекорд, изкупувайки всички празни буркани от местния магазин. Споделя, че е затворила стотици буркани зимнина, при това от реколтата, която сама е отгледала в двора си.

 

Чак магазинерката в магазина изпаднала в недоумение за какво са й толкова много празни буркани. Нешка Робева веднага й отговорила, че ще затвори зарзават и ще раздаде на всички в селото, които нямат.

 

Очевидно е взела под внимание трудните времена, в които живеем, както и твърдението, че е грях да се изхвърля готова продукция. Затова е сметнала за по-разумно да затвори реколтата в буркани и да я раздаде на нуждаещите се.

Успяла да направи не само компоти от всевъзможни плодове, а и сладка. Специалитетът й били мариновани зелени домати, които ставали за невероятно зимно мезе.

Източник: retro.bg

 

Нешка Робева се взе за Майка Тереза