Нешка Робева с упрек към медиите!

Голямата треньорка Нешка Робева изля огорчението си от родните медии в мрежата. Причината е изложбата на великия Светлин Русев, която бе удостоена с внимание само от страна на неколцина журналисти. Ето какво написа преди минути Нешка в профила си: [caption id="attachment_595062" align="aligncenter" width="300"]Нешка Робева Нешка Робева представи изложбата по уникален начин[/caption]

"Здравейте приятели! Цели две седмици, а може би и повече не сме се чували, писали, чели и съвсем не сме се виждали... Повече от две седмици, се лутам в търсене на обяснение, защо трябва, когато не искам и защо не трябва, когато искам… И защо казваме „Трябва“?!

Може би и почти сигурно, заради скрупулите, които имаме?… Или по-скоро, за да прикрием желания, които за голяма част от хората ще бъдат неприемливи и от това може да пострада реномето ни? Може да ни посочат с пръст… Дори да ни подиграят… Обругаят?... Аз мога и ако пиша за гимнастика, всички ще го приемат, и не вярвам някой да оспорва мнението ми, защото съм признат капацитет в тази област. И защото съм доказала своята обективност… И защото… Така е прието. Трябва да пиша за художествената гимнастика, особено по време на Европейските игри… За феновете ще е интересно да сравняват коментар на Нешка Робева с останалите, които чуват?... Официални, професионални, журналистически, любителски... Спортът всички го разбират! Не искам! А трябва... Нищо в този свят не трябва! Освен, ако не го поискаш… Но нещото, което много искам, независимо от това кой, какво и защо мисли, е да ви препоръчам събитие, както бях обещала. Събитие, което можете да видите само до 1 юли. Умишлено не пиша изложба, защото мнозина ще ме апострофират, че това не е изложба… Да, така е. Няма я онази многословност, стигаща понякога до бъбривост, с която, обикновено се отличават изложбите… Защото няколко човека – ученици, съмишленици и приятели на Академик Светлин Русев - хора, които бяха близо до него, познаваха го и признаваха за свой Учител, решиха, излязоха от каноните, разчупиха клишетата и създадоха събитие. Събитие! Без помен от панихида. Без помен от сълзи или сантиментални излияния. С респект и тишина. Само тишина… Пред Прометей… Пред майката…. Пред странния, малък и приковаващ погледите автопортрет… Пред мислите… И словото… Тишина… Кънтяща тишина.За размисъл… И смирение… И преклонение пред големия Художник, Мислител, Философ... Влезте в Изложбена зала „Райко Алексиев“ /Ул. „Г.С. Раковски“ 125/ за да се срещнете с истинския - живия Светлин. И усетите радостта и облекчението, че по пътя към Храма, Маестрото не е сам, че след него крачат ученици, достойни за своя Учител… А иначе, не аз трябва да пиша за Събитието… Това можеха и трябваше да го направят други… Защо не поискаха?!", с болка попита Нешка Робева.