Сензационната новина днес е, че щерката на легендарния Христо Стоичков - Мика Стоичкова стана директор на Българската професионална футболна лига. Мика започва официално работата си в БПФЛ от идната седмица като ще отговаря за развитието на международните отношения и комуникации в сферата.

Като дъщеря на Модерния ляв, Мика още от дете има огромна база познания и личен опит, както с развитието на най-големите световни клубове, така и лични и тесни връзки с едни от най-скъпоплатените играчи. Знаем, че тя е приятелка дори с Пике и Шакира и си остава такава, макар двамата да са вече разделени.

Стоичкова обясни, че ще работи за привличането на чужди и добри футболисти в редиците на нашите отбори, както и за подобряване условията за развитие на родните играчи. Най-голямо внимание, според нея, трябва да има върху финансирането и подпомагането по всякакви начини на младите и сега прохождащи родни футболни надежди, за да могат да се развият.

"Много време обмислях тази оферта и не ми беше лесно да приема. Колебаех се, защото това е огромна отговорност, но си дадох сметка, че мога и най-вече искам да я поема. България ми липсваше отдавна, искам да се установя тук и да дам каквото мога от себе си, за да подобрим нещо в нашата родина", казва Мика Стоичкова.