Кейт и Уилям вече не живеят заедно. След обявяването на крал Чарлз за владетел, кралската двойка бе принудена да вземе тежко решение. Принцесата на Уелс и децата напуснаха двореца Бъкингам и апартамента в Кенсингтън и в момента пребивават в имение край замъка Уиндзор. Принц Уилям от своя страна е принуден да остане в Лондон, тъй като е изцяло отдаден на плановете за коронацията на баща си. За съпрузите това решение е крайно неприятно, но в името на спокойствието на децата, двамата решили, че така е по-разумно.

 

Раздялата на двойката обаче предизвика спекулации, че в действителност двамата използват коронацията като претекст, за да разделят домакинствата си. След като избухна скандала за предполагаема афера на Уилям с приятелка на Кейт,  двамата полагат постоянни усилия, за да не дават поводи за клюки. Те се появяват на всички официални ангажименти заедно, често придружени и от децата, демонстрират искрена привързаност един към друг, но това не спира мелницата за слухове. Според последните новини, тъй като децата се преместиха в ново училище край Уиндзор, Кейт и Уилям са взели решение да живеят извън Лондон  през по-голямата част от времето. В същото време на принца на Уелс му се налага да е постоянно в двореца Бъкингам покрай плановете за коронацията на баща си. А Кейт и родителите й се грижат за децата извън града.

 

Дали това е временна раздяла, или принцът и принцесата на Уелс са в етап от отношенията си при който вече да живеят отделно един от друг, предстои да стане ясно. Малко вероятно е обаче двамата да останат за дълго разделени, най-вече заради децата си, които все още се нуждаят и от двамата си родители. И към които те се отнасят с огромна отговорност.