Ще се върне ли на екран д-р Неделя Щонова?!

Най-известната телевизионна лекарка в страната ни е на път да остане без работа на екран. Д-р Неделя Щонова не е сигурна дали ще продължава да се изявява в Би Ти Ви и занапред. Това издаде самата тя в ефира на медията. Наесен рубриката й „Духът на здравето” може и да си търси друг дом. [caption id="attachment_636496" align="aligncenter" width="300"]Неделя Щонова Пада ли от екран чаровната д-р Неделя Щонова?![/caption] Невроложката доктор Щонова в момента била на прага на нервна криза, твърдят нейни приятели. Тя водела усилени преговори за продължаване на договора с Би Ти Ви за следващия телевизионен сезон. Поне засега обаче усилията й остават без резултат. Синеоката лекарка от Пловдив е излязла в лятна ваканция, без да е сигурна какво ще прави, след като отпуската й приключи. Миналия четвъртък тя закри официално рубриката си „Духът на здравето” в „Преди обед”. В студиото бе поканила посланичката на Индонезия, а темата на предаването бе как да постигнем хармония и здраве по начина, по който го правят на Изток.

След като проведе интервюто си и изпрати своята гостенка, докторката съобщи, че се разделя със зрителите за лятото, а дали от септември отново ще бъде с тях, е Божа работа.

„Обичам ви много и ще ми липсвате! Не ми се разделя с вас, но трябва. Благодаря ви!”, каза тя. На пръв поглед изявата й не бе много по-различна от обичайните в ефира на „Преди обед”. Едно изречение обаче издаде, че светлото бъдеще на „Духът на здравето” е под въпрос. По думите на водещата, рубриката ще се върне в ефир само „ако орисниците на съдбата са писали”. Това уточнение е знак, че лекарката изобщо не е сигурна в бъдещето си в Би Ти Ви, пише вестник „Уикенд“. Неделя Щонова изкара в частната медия цели осем години. През 2010 г. чаровната лекарка печели световна награда с предаване, което прави по кабеларка. Две години по-късно е поканена в най-гледаната телевизия, за да води собствено шоу със здравна тематика през уикенда. Рейтингът обаче е катастрофален и предаването е свалено от програмата. То обаче се превръща в рубрика в „Преди обед”. С нея докторката за отрицателно време става звезда. Толкова е успешна, че никой до момента не се бе съмнявал в бъдещето й на екран. Но дори и нейният чар може да се окаже недостатъчен, за да й гарантира пожизнено място в „Преди обед”. Заради кризата около коронавируса Би Ти Ви свали много от предаванията си, заменяйки ги с новини и преки включвания от различни горещи точки. Първоначалната идея бе за завръщане към обичайната програмна схема след като обстановката се нормализира. Но кризата очевидно се задълбочава и едва ли ще бъде учудващо, ако телевизията реши да окастри за постоянно някои от своите предавания и рубрики. Доктор Неделя Щонова като нищо може да падне жертва на подобни промени в програмната политика на телевизията. Дали тя все пак ще успее да се пребори за продължаване на договора си? Ще стане ясно през септември.