Не правете това у дома, или ТОП 8 на нещата, които нямат място в микровълната

Не правете това у дома! Има 8 неща, които нямат място в микровълната печка. Някои обаче рискуват да ги сложат, а резултатите са наистина стресиращи. Вижте кои продукти влизат в ТОП 8 на най-опасните неща, които нямат място в микровълновата.

1. Плодове

Някои плодове, като ябълки и банани, губят своя вкус и текстура, ако ги нагреете в микровълнова. Гроздето например, може да избухне, а сухите плодове като сливи и стафиди може да предизвика дим.

2. Кутии за съхранение на храна

Те са леснозапалими, особено ако си имат и метална част. И могат трайно да увредят микровълновата ви печка.

3. Алуминиево фолио

Всяка фолио, но най-вече алуминиевото, може да повреди микровълновата ви печка. Затова е и в топ 8 на нещата, които не бива да поставяте там.

4. Пластмаса

Съдовете от пластмаса могат да се разтопят, или да отделят опасни вещества, които вредят на вашето здраве. Затова е по-добре да използвате специални съдове за микровълнова или порцеланови такива.

5. Яйца

Съвсем очаквано, яйцето ще се изпълни с пара, ще се подуе и има големи шансове да избухне. Ако искате да сварите яйце в микровълновата, направете малка дупчица отстрани, от, където парата ще може да излиза.

6. Термос

Не загрявайте термосите в микровълновата. Голяма част от тях са изработени от метал или пластмаса, които могат да отделят токсични вещества.

7. Сол

Солта няма място в микровълновата, освен ако не искате да я взривите. За това ще са ви нужни не повече от 2 — 3 минути, а резултатът ще е нова печка, която спешно да трябва купите, за да замените настоящата. Дръжте далеч от печката и всякакви метални предмети, както и съдове с метален кант. Те имат отразяващ ефект и могат да предизвикат пожар или в най-добрия случай искри. [caption id="attachment_536358" align="aligncenter" width="300"]Не правете това у дома: 8 неща, които нямат място в микровълновата Не правете това у дома: 8 неща, които нямат място в микровълновата[/caption]

8. Хартиени торбички

Също както и пластмасата, така и кафявите хартиени торби отделят токсини при висока температура. Помислете за това, когато решите следващия път да си правите пуканки в микровълновата.