Това са най-странните закони на света

Те са най-странните закони на света. Знаете ли, че в Грузия е забранено на пилетата да пресичат шосето? А че носенето на високи токчета в Гърция, на исторически обекти, се наказва с глоба? Или, че в Дания може да кръстите детето си само с едно от 7000-те имена, които правителството е одобрило. Да не говорим, че Швеция е забранила рекламите преди или след детски предавания, както и участията на деца в реклами, до навършването им на 12-годишна възраст. Това са само част от най-странните закони на планетата. Редом с глобите за наднормено тегло в Япония се раждат и други абсурдни нормативни актове. Ето и десет от най-странните сред тях.

1. В Китай правителството определя къде ще прекарате живота си

Ако сте се родили на село, можете да сте сигурни, че ще прекарате живота си там. Китайското правителство държи досиета на всички свои граждани и стриктно следи, дали фермерите не напускат земеделските райони. Причината е, че страната има нужда от храна, а все повече хора се насочват към градовете, в търсене на по-високи доходи. Правителството обаче създава кастови общности и лично се разпорежда с живота на всеки гражданин. Така че, ако сте се родили на село — ще живеете на село. Но от друга страна, ако сте се родили в града и искате да преместите на село, няма проблем — властите ще се постараят да намерят най-подходящото селище за вас. Но едва ли ще ви позволят да мигрирате след това. А и още нещо -  в Тибет не може да се преродите без разрешение от правителството. Иначе - горко ви.

2. Забранени са дъвките в Сингапур

Носете си тик-так в Сингапур или преносими четка и паста за зъби. Дъвките са абсолютно забранени заради чистотата на страната. Може да отнесете солидна глоба, ако ви видят да дъвчете дъвка. Изключение правят никотиновите и медицинските.

3. Нямате право да празнувате Свети Валентин в Саудитска Арабия или Пакистан

Всъщност, в случая законът не се отнася толкова до католическата специфика на празника, колкото до субкултурата, която го популяризира в последните години. 14 февруари е забранен и в двете държави. Така че, ако искате да изненадате любимата си на този ден, просто не я водете там.

4. Туршията в САЩ трябва да може да ... скача

В щата Кънектикът трябва да сте сигурни, че туршията ви може да ... скача. Едва тогава може законно да я предлагате като такава. Заслугата е на група шегобийци, които преди няколко века решили да продават сурови зеленчуци за туршия. Затова и до днес правилото важи, въпреки че официално властите не подлагат на тестове всяка кисела краставичка от буркана.

5. Мъжете не могат да носят рокли без презрамки във Флорида

Съжаляваме момчета, просто ще трябва да оставите роклите си у дома. Със сигурност ще им намерите приложение някъде другаде. Безумният закон се прилага изключително строго, между другото. И ако някой бъде заловен в нарушение, може не само да плати глоба, но и да го арестуват. В Мелбърн пък е абсолютно забранено да се обличат като жени. Така че всякакви джендър декларации са до тук!

6. Нелегално е да имате само една златка рибка в Швейцария

Тежко ви, ако една от златните ви рибки умре и нямате втора. И ако това нещастие се случи в Швейцария. Страната е въвела странни до абсурдност закони срещу изолацията. Задължително е всички животни да бъдат по две на брой, независимо от техния вид или порода. И всяка промяна би довела до глоба. Има дори компании, които съчетават морски свинчета или други животни, ако техния партньор умря. [caption id="attachment_554890" align="aligncenter" width="300"] В САЩ е забранено качване на кравата на телеграфен стълб. Най-странните закони сн. Wiki В САЩ е забранено качване на кравата на телеграфен стълб. Най-странните закони сн. Wiki[/caption]

7. В Милано усмивката е задължителна

Италиански закон гласи, че в Милано трябва да се усмихвате винаги и навсякъде. Изключения правят посещенията в болници или на погребения. Иначе ви грози глоба.

8. Незаконно е да кръщавате прасето си Наполеон във Франция

В последните години законът претърпя някои промени. Не само, че не може да кръщавате прасето си Наполеон, но и да наричат, което и да е друго животно на бившите държавни лидери. Независимо как се казват.

9. В Норвегия могат да ви отнемат децата, дори ако сте отместили за малко поглед от тях

Ако досегашните закони изглеждат забавни, този е плашещ. Правилата за отглеждане и възпитаване на децата в Норвегия са строги до лудост. Деца могат да бъдат отнемани от родителите си, защото са твърде шумни, защото родителите им са твърде умни, защото са откъснали поглед от тях, имат кариеси, плачат прекалено силно, или просто защото съседите се оплакват от тях по някаква причина.

10. Длъжни сте да уведомите, че ще извършите престъпление, 24 часа преди акта в Тексас

В Тексас могат да ви лепнат двойно по-строга присъда, ако не сте изпратили уведомително съобщение в полицията, че смятате да извършите престъпление. Минималният срок е 24 часа, а властите се отнасят доста строго към това правило.