Нека признаем - имаме много дрехи в гардероба си, но на пръстите на едната ръка се броят онези, които наистина искаме да носим. Постоянно, при всяка възможност и повод. Любимите кецове, дънковата пола от студентските години, която става все по-автентична с времето, протърканите дънки и т.н. Разбира се, това са лични и специални артикули, които свързваме с хубави спомени или преживявания.

Но ако попитаме 100 жени какво е основното, което искат да носят, с голяма доза увереност можем да открием дамски еспадрили сред трите най-популярни отговора. Еспадрилите са идеални за топлото време. Тези обувки са леки, дишащи и удобни, подхождат на всяко облекло. От градски разходки до парти край басейна, от работни срещи до гастрол по магазините, от шофиране до комфортно отмятане на задачите в офиса - само поискайте.

Еспадрилите - увереност и стил

Отличителната им характеристика е плетената подметка от растителни влакна, която в класическия си вид е ниска и плоска. Срещат се и вариации на платформа, които визуално удължават краката и затова са най-ефектни с мини рокли и поли. Горната част обикновено е текстилна, но се предлагат по-луксозни модели от кожа. Особено интересни са еспадрилите с връзки, които може да пристегнете като кецове, както и тези с различно изрязване на саята. По-нестартните модели приличат на затворени сандали с дълги връзки, които се обвиват около глезена или прасеца.

Орнаментите също могат значително да променят визията на еспадрилите, като тук може да избирате от закачливи пискюли, пъстроцветни и ярки принтове или пък кожени вложки. Остава само да намерите подходящото облекло - свободни или вталени рокли, поли, туники и клинове, къси панталони. Ако предпочитате по-спортен стил, заложете на дънки и втален топ. А за по-делови вид комбинирайте еспадрилите с ленен 7/8 панталон с висока талия и широки крачоли, скъсена риза и шапка с широка периферия.

Най-доброто модно трио за стилна визия – еспадрили, раница и слънчеви очила

Очилата - повече от аксесоар

Те са един от най-носените модни артикули, затова се срещат в толкова много стилове. Значителна част от дамите не излизат без слънчеви очила, просто защото те са повече от аксесоар. Освен че защитават очите от слънцето, те са преди всичко израз на увереност, класа и самочувствие. Затова не е случайно, че производителите лансират нови и нови технологии, материали и дизайн. Една от актуалните тенденции е на големите и извити стъкла, които често покриват веждите. Това е футуристичен стил, вдъхновен от умните очила за виртуална реалност. Да, последният писък на модата са рамки от дърво, титан или въглеродни влакна и цветни стъкла, но всички знаем какви са класиките в тази категория.

Слънчевите очила са не само необходимост, защото ако са избрани правилно, те могат да оформят лицето и да подчертаят чертите ви. Моделите с кръгли стъкла, например, навяващи ретро усещане от 70-те години, стоят чудесно на хора с правоъгълни лица и остри контури. Култовите авиаторските очила с извити стъкла стоят перфектно на повечето лица, с изключение на кръглите. Този дизайн придава мекота даже на острите брадички и отсечените чела. Ако вашето лице е кръгло или овално, най-добре ще ви стоят квадратни или правоъгълни очила, както и тип “котешко око”.

Раницата - спътник за всеки ден

Всъщност, раниците са едни от най-предпочитаните ежедневни чанти от дамите. Представете си майка, накупила пелени и продукти за бебето, забързана за лекции студентка или пък бизнес дама, която всеки ден носи тефтери, таблети или лаптоп, редом с всичките си останали принадлежности. Портмоне, ключове, гримове, телефон - няма да продължаваме списъка.

В раницата всяка вещ има определено място. Всичко е организирано. Всичко е под контрол, а и ръцете ви са свободни. И като казваме дамски раници, далеч нямаме предвид само спортните модели. Кожените раници са елегантни и много качествени. Металните закопчалки и ципове, мекият гръб и добавените защити за сигурност са невероятни предимства. Визията им е впечатляваща.

А сега си представете всичко това в едно. Тройната комбинация от еспадрили, раница и слънчеви очила е винаги ефективна, независимо дали основното ви облекло е широка туника и клин, ленен панталон и топ без ръкави, дънкова рокля или просто дрехите, които най-много обичате да носите.