Малцина са водещите в родния ефир, които са способни да трогнат зрителите до сълзи. Една от тях разбира се е Наталия Симеонова.

 

Предаванията й са тотален хит на малкия екран от години, а амбициозният й проект „Пробуждане“ със сигурност ще завладее зрителите.

 

Ако не само живееше в САЩ, но имаше и кариера там, тя несъмнено щеше да е по-популярна от Опра Уинфри и д-р Фил, тъй като успява да спечели хората пред малкия екран с драматични сюжети, с помощта си да влияе положително върху чужди съдби, с емоционалност и откровеност.

 

Категорична е, че се връща в България, защото е по-решена от всякога да промени нещо тук. Със съжаление споделя, че намира хората тук променени и много обезверени. Започва обаче да ги разбира, предвид, че човек става сърдит и пасивен, когато гражданската му позиция не интересува никого. Категорична е, че всички сме жертви на тази ситуация, особено децата. Допълва, че настоящето погубва бъдещето ни.

 

Връщайки се назад в годините си спомня, че при всяка четвърта история на раздяла в „Море от любов“ е била в резултат на насилие. Днес, уви, тези случаи стават все по-често срещани. Нерядко завършват с жестокост, дори със смърт, което означава, че проблемът се задълбочава.

 

Вече е заснет пилотният брой на „Пробуждане“. Твърди, че изпитва огромна отговорност към героинята в него, защото става въпрос за известна българка, живееща от години в САЩ, която в продължение на 5 години е била жертва на насилие, от което се е измъкнала трудно.

 

 И новият проект на Наталия Симеонова ще е пълен с надежди. В него оцелели от насилие ще разказват как са преминали през това, чия помощ са ползвали в началото на пробуждането си, както и през целия път на оцеляването. И всичко това, за да вдъхнат надежда на хората, които към момента се намират в безпътицата на насилието.

 

Твърди, че с новия си проект „Пробуждане“ е по-решена от всякога да стигне до възможно повече хора.

Освен работата й върху проекта, се е фокусирала и върху фондацията й, която носи нейното име като символ на честност и прозрачност. Дейността й е в помощ на жертвите на насилие.

 

Макар „Море от любов“ да не се излъчва отдавна, зрителите все още я помнят като „Феята на любовта“. Твърди, че й е малко странно да я наричат по този начин, но като събирателно на любовта и уважението на хората, оценили усилията й в предаването, се чувства поласкана.

Източник: Уикенд