Милиардерът Рупърт Мърдок е разтурил годежа си по-малко от месец, след като го обяви публично. Австралийският медиен магнат и натурализиран гражданин на САЩ, който е на 92 години, се беше наканил да се ожени за Ан Лесли Смит – за него свежа мацка едва на 66 години.

Рупърт Мърдок оповести новината за 5-ия си годеж през март пред едно от престижните си собствени издания – „Ню Йорк поуст“. Той съобщи, цче предложил брак в Деня на Свети Патрик, който се отбелязва на 17 март. Според близки на милиардера годежът е бил отменен изненадващо.

Рупърт Мърдок се почувствал неудобно от евангелистките възгледи на бъдещата си съпруга, които станали ясни по време на подготовката за сватбата. Церемонията трябваше да е в края на лятото. За Ан Лесли Смит се знае, че е вдовица и е бивш полицейски служител.

Наследниците на Рупърт Мърдок разтурили годежа му

Мърдок се разведе с четвъртата си съпруга – американския модел Джери Хол, през август 2022 г. след 6-годишен брак. Другите провалени бракова на богаташа са със стюардесата Патриша Букър, с журналистката Анна Ман и с предприемачката Уенди Денг. Дъртият мераклия има 6 деца и 2 внучки. Според някои медии именно наследниците на дядката са осуетили брака му.

Източник: „Уикенд“