Заради есето си на английски ученички от Сливен се сдобиха със сертификати от космическата агенция

Българските деца продължават да прославят името на България по света. Три момичета от Сливен спечелиха първо място във възрастовата си група в конкурс за есе, организиран от Американската космическа агенция НАСА. Участниците в надпреварата са имали за задача да опишат организирането на научно-изследователска мисия до един от трите спътника - Диона, Япет или Сатурн.

[caption id="attachment_264060" align="alignleft" width="300"]Родни ученички получиха сертификати от НАСА Родни ученички получиха сертификати от НАСА[/caption]

Родните участнички - единайсетокласничките Анастасия и Екатерина и Константина от девети клас, решили да разработят есе на тема "Мистериозният Япет", което да представят пред НАСА на български и английски език. Момичетата са ученички в сливенската ГПЗЕ "Захари Стоянов", под ръководството на госпожа Кирякова.

Заради блестящата си работа девойките са били отличени със сертификати от НАСА. А есето им ще бъде публикувано на страницата на международния конкурс в Интернет, предават от ПИК.