НАСА казаха истината за извънземните. От космическата агенция проговориха и обявиха, че за 9 месеца са проверили повече от 800 случая, но истината е повече от разочароваща. "Няма строго научни доказателства за присъствието на извънземни и повече от 98% от случаите могат да получат съвсем логическо обяснение. Едва два до пет случая са трудни за обясняване, но дори и за тях няма доказателства, че наистина са свързани с извънземни форми на живот. Единствено може да се каже, че там се случва нещо странно, или се наблюдават действия, които са трудни за обяснение", гласи заключението на комисията.

Те бяха абсолютно безпощадни и към световния феномен, който днес обявиха от Мексико. Според властите в Мексико сити, при разкопки край Перу са открити скелети на същества, които приличат на героя на Спилбърг от "Извънземното" и зелените човечета. Съществата са с три пръста, тесни тела, нямат хранопровод и са със странни лица. Според учените става въпрос за странни създания, които са доказано с извънземен произход и вътрешностите им са от метал и яйца, а не от биологична тъкан. И освен това те нямат общо с хуманоидите.

От НАСА контрират, че твърденията за изследвания и анализи не са публикувани никъде в сериозни научни списания и няма доказателства, че са правени щателни изследвания върху въпросните екземпляри. И изразиха съмнения, че става въпрос за мистификация.