Тито Джаксън, първият член на легендарната поп група Jackson 5 и брат на покойния Майкъл Джаксън, е починал на 70-годишна възраст, съобщават американските медии. Официалната причина за смъртта все още не е установена.

Тито е неразделна част от емблематичния ансамбъл, който свири заедно с братята му Джеки, Джърмейн, Марлон и Майкъл. Групата, която се сформира през 1964 г., постига световен успех с хитове като „ABC“, „The Love You Save“ и „I Want You Back“.

Jackson 5 продават над 150 милиона плочи по целия свят и са удостоени със звезда на Холивудската алея на славата през 1980 г., а по-късно, през 1997 г., са включени в Залата на славата на рокендрола.

Стив Манинг, дългогодишен приятел и бивш мениджър на семейство Джексън, потвърждава смъртта на Тито пред Entertainment Tonight, като заявява, че Джексън е починал в понеделник.

Новината беше споделена в Instagram и от тримата синове на Тито - Тадж, Тарил и Ти Джей Джаксън, които през 90-те години на миналия век сформираха R'n'B/поп триото 3T. „Шокирани сме, натъжени и с разбито сърце“, написаха те. „Баща ни беше невероятен човек, който се грижеше за всички и тяхното благополучие.“

 

Източник: arise.tv