Стар или нов директор ще има БНТ - решава се до месец!

Ще има ли нов директор БНТ или на шефския стол отново ще седне старият Емил Кошлуков?! Този е щекотливият въпрос днес, когато в два поредни дни ще се разглеждат кандидатурите на кандидатите за генерален директор на националната ни телевизия. Последно стана ясно, че Камен Воденичаров изненадващо оттегли своята кандидатура, макар да бе категоричен, че ще се бори за мястото.

Буквално дни преди конкурса, Воденичаров заяви, че се оказва, без значение, че всички документи по кандидатурата му отдавна вече са готови и изрядни. Той обясни решението си с факта, че има много други ангажименти и няма да бъде в състояние да се отдаде напълно на директорските задължения.

Постъпката на Камен обаче е щастие за досегашния директор Емил Кошлуков, който иска мястото отново и пак се кандидатира. Любопитното е, че до вчера други мераклии за шеф на БНТ нямаше, но се очакваше нови кандидатури да се появят в последния момент, както често се е случвало преди. Днес и утре ще бъдат поведени интервютата с кандидатите, а новият директор ще бъде оповестен от СЕМ на 29 юни.

Мандатът на Кошлуков свършва на 10-ти юли и мнозина подозират, че отново той ще заеме длъжността. Макар Тошко Йорданов, който оглави Комисията по култура в НС, да бе твърдо против и да скочи с настояване за незабавното отстраняване на Кошлуков, поради липса на компетентност и справяне с отговорността.