Модната икона Наоми Кембъл изпадна в рядко откровение за тежката си борба с алкохола и наркотиците. 53-годишната суперманекенка първо посегнала към дрогата, за да се справи с психическите си проблеми, след като била изоставена от баща си като дете. Нещата обаче излезли напълно от контрол заради убийството на нейния близък приятел, дизайнера Джани Версаче, който беше застрелян пред дома си в Маями през 1997 г.

Наоми Кембъл призна, че бавно се убивала с наркотици, които е взимала от началото на 90-те години.

„Мислиш си: О, това ще излекува раните ми. Но не е така!“ – споделя бившият супермодел.

Повратната точка Наоми Кембъл достигнала по време на фотосесия през 1999 г. Тогава чернокожата красавица губи съзнание след злоупотреба с кокаин по време на снимките  и влиза в книлика за лечение на зависимости.

Наоми Кембъл отдава на дрогата и проблемите си със закона. Тя има присъда за побой, след като едва не уби личната си асистентка с телефо.

„Що се отнася до грешките ми, винаги съм ги признавала. Реших да се лекувам. Това беше едно от най-добрите неща, които можех да направя за себе си по това време. Страшно е да взема огледалото и да се погледна. Отне ми много години, за да го преодолея“ – споделя манекенката. Тя твърди, че сега помага на други да се справят с подобни зависимости.

Източник: „Уикенд“