Кирил Петков изнесе слово на връх Околчица!

На връх Околчица днес, Кирил Петков почете паметта и делото на Христо Ботев и загиналите за нашата свобода. Той поднесе венци и изнесе слово, което обаче бе яростно освиркано от събралото се множество в мига, в който атакува с думите си Русия. Кирил Петков цитира Ботев, който бил казал, че Русия е "мним защитник на славянството, опитваща се да затрие от земята нашите български колонии".

Не само хората изригнаха, но и Корнелия Нинова, която бе до него на върха, недоволно сбръчи нос и пролича, че е гневна. Разбира се, вицепремиерът не се впусна в спор с премиера, нито го засече вербално, но мимиката й бе повече от красноречива. Не така сдържани обаче бяха българите на върха. Те буквално скочиха с недоволни викове и страшни освирквания към Петров, който запази самообладание.

"В тези дни още повече трябва да следваме и да сме горди с примера, с жертвоготовността и смелостта на Ботев и на всички, които са жертвали себе си за нас, за да живеем ние добре. Трябва да сме обединени и да се движим със заедност, а не разединение, заради страната и децата ни", заяви Кирил Петков.

Това не е първото подобно освиркване на премиера. Припомняме, че в Копривщица в деня на Априлското въстание, както и на трети март на Шипка, той получи обилна порция хорско негодувание.