През холивудското съзвездие е напът са премине нова комета в лицето на Джаафар Джексън – племенник на Краля на попа Майкъл Джексън. Той е избран да изиграе чичо си в биографичния филм „Майкъл“. Това не е първата артистична изява на 26-годишния талант, който е син на Джърмейн Джексън, един от 6-имата братя на Джако, участник в знаменитата група „Джаксън файв“.

Джаафар Джексън е избран да изиграе чичо си след дълго и мъчително търсене на артиста, който органично може да се превъплъти в Майкъл Джексън. Младият талант се нагърбва със сериозната роля пред стотици милиони фенове, които са верни на култа към Краля на попа и продължават да го боготворят. Джако напусна този свят през 2009 г. и оттогава почитателите му са неутешими.

Според продуцента Греъм Кинг Джаафар Джексън е единственият човек на света, който може да изиграе звездния си чичо в холивудската суперпродукция. Племенникът на Джако проявява таланта си от малък. Още 12-годишен той вече пее и танцува, а десетина години след смъртта на чичо си издава и първия си сингъл „Got Me Singing“.

По-големият син на Майкъл Джексън – Принс Майкъл Джексън Първи, също одобрява ролята на братовчед си. Своята благословия дава и майката на Майкъл – Катрин Джексън.

На холивудския небосклон изгрява Джаафар като Майкъл Джексън

Всички в Холивуд са на мнение, че ако продукцията е успешна, голямата слава ще споходи Джаафар и той ще наследи в изкуството блясъка на звездния си чичо.

Източник: „Уикенд“