Десетилетия наред филмовата индустрия и медиите смятаха Памела Андерсън за топ модел. Поредицата "Спасители на  плажа", пусната на екран през 90-те години, направи Памела суперзвезда, обзавеждайки я с  цяла армия от почитатели. 

Момичето се превърна в секс символ на своето време, но в същото време стана заложник на една роля. И въпреки че Андерсън публикува две книги, които станаха бестселъри на New York Times, тя може да цитира Пруст и Уолт Уитман, образът на „блондинка“ остана с нея завинаги. 

На 55 Памела Андерсън изглежда досущ като старица (Сгащиха я на разходка без грим  и с безформени дрехи – Снимки)

Сега на 55, Андерсън бавно разбива мита, че е просто блондинка в червен бански костюм със  следа от куп провалени бракове. Тя вече не си играе на кукла Барби, зарязва удълженията за коса, очната линия и роклите по тялото в полза на широки пуловери, достатъчно практични за работа в двора.

На 55 Памела Андерсън изглежда досущ като старица (Сгащиха я на разходка без грим  и с безформени дрехи – Снимки) - Снимка 2

Памела отказва фотошоп и помощта на стилисти. Наскоро актрисата бе снимана  с безформена ленена пола, бял пуловер и бежови сандали, подхождащи на цвета на чантата. Може би Андерсън се чувства като себе си в този образ, но на феновете им изглежда, че е твърде рано да се облича като баба.

„Преди всички операции тя беше привлекателна, а сега просто е неприятна за гледане“, „Забележка за жени над 50: не излизайте без грим“, „Преди беше секс икона, но сега... остарява с луда скорост!“, пишат последователите.