Мрежата буквално изригна, а потребители направиха на нищо нагъл работодател от Варна, който вместо служителка, явно имаше мераци да си наеме робиня. Въпросният тип беше написал, че търси продавачка, която да работи в хранителен магазин в кайсиева градина и бе препоръчително да е от района.

Жената не трябвало да е пушачка и щяла да работи по следния график - в делничните дни от 8 сутринта чак до 22 вечерта. В събота от 8 сутринта до 18 часа следобед, а неделя бил почивен ден. Обедна почивка й се полагала по едва 20 минутки на ден, като евентуално щял да й отпусне и още 10, но ако няма клиенти.

Задължително трябвало да идва в магазина цял час преди работното време, за да го почисти и подреди. А за работата си щяла да получава месечна заплата от 980 лева - ако е осигурявана на 4 часа, както и 780 - ако я осигуряват на пълен работен ден. Годишен отпуск й се полагал чак след първата една година.

Надали варненският работодател очакваше какво ще се случи след публикуването на тази обява, но реакциите бяха мълниеносни и доста бурни. Хората масово го натикаха в миша дупка - заляха го с обиди и подигравки. А някои го пратиха директно да си търси малоумници с жълта книжка, защото само те ще се вържат на това и то не задълго.

Няколко часа по-късно въпросният сам свали обявата си от нета и се скри, за да не го линчуват.