Принцесата на Монако коренно промени външния си вид. Тя смени радикално имиджа си, като предишния пепеляво рус цвят на косата си замени с нов. Шарлийн избра естествен светло кафяв и топъл нюанс..

Според психолози това говори за вътрешна потребност да разбереш себе си и да се отървеш от фокуса на внимание, който привличаш към себе си.Това означава също, че принцесата е готова за промяна, но явно новия цвят я е състарил с 10години.

Монакската принцеса се състари с 10 години (Шарлийн смени цвета на косата си и изглежда по-стара – Снимки)

За официално събитие със семейството си тя облече тъмно син костюм, като добави в контраст ярко червено червило, в тон с ноктите. Така принцесата се отказа от предишния си вид на принцеса като от зимна приказка и се превърна в такава от горещото лято.

Монакската принцеса се състари с 10 години (Шарлийн смени цвета на косата си и изглежда по-стара – Снимки) - Снимка 2

Това обаче се оказа фатална грешка и Шарлий се превърна в жена, която изглежда по-възрастна, от колкото  е всъщност. Вместо да показва красивата си и лъскава порцеланова кожа преди, сега лъснаха всичките й недостатъци. Лицето й изглежда подуто и с много неравности. Докато преди това те бяха омекотени от пепеляво русата й коса. Това беше забелязано от многото фенове на монакската принцеса и те коментират, че този цвят не й отива.