Венци Мицов успя да накара мрежата да се замисли!

Музикантът и общественик Венци Мицов надмина себе си. Преди часове той хвърли бомбата и буквално взриви потребителите в мрежата с много силен коментар. Постът, споделен от стотици, определено ще ви накара да се замислите: [caption id="attachment_590009" align="aligncenter" width="300"]Венци Мицов Венци Мицов надмина себе си[/caption]

"Всъщност случващото се последните дни у нас покрай посещението на папата показва отново болестта, от която страда българското общество.

Тази болест е липсата на собствено мислене. Нали знаете - когато някой е в кома, той е на командно дишане. Ако му го спрат, ще умре физически. Та ние сме на командно мислене. Подават ни го в системи. Едната е системата на либералните интернационалисти. Другата - на пропутинските евразийци. Третата - на пропртавителствените тинк танкове. Всяка една от тези командни мисли определя какво да мислим, какво да кажем, какво да напишем и как да реагираме във всеки един случай от битието ни. Днес пролибералните комсомолци ще обяснят как трябва да се откажем от традиционната вяра, защото папата е адекватен, а БПЦ - не. Проевразийците ще обяснят, как папата е дошъл да ни наводни с бежанци. Проправителствените ще смесят по малко от двете, обаче ще вкарат и елемента как папата ни е избрал, щото сме изключително ОК и сме си много добре. Какво се иска от нас ли? Либералния комсомол иска да ръкопляскаме на папа, чиято църква, ако да е блага и човеколюбива, далеч не е с такъв бекграунд (да припомняме ли кръстоносните походи, да напомняме ли за кладите и инквизицията). Пропутинците ще ни кажат, че папата е антихрист, забравяйки, че синода ни е с доказана съпричастност към тайните служби от времето на соца и че любовта към лимузини и скъпи часовници е по - показна от тая към Бога. Проправителствените ще ни обяснят, че сме чудесна страна и че трябва да сме доволни, че папата е дошъл и че ако те паднат от власт, няма да дойде никой.

Знаете ли кое е тъжното в цялата история? Тъжното е, че понеже ние вече не мислим със собствените си глави, ще приемем една от тезите и ще започнем да я повтаряме като повреден съветски грамофон - до откат.

И докато правим това нали знаете - у нас обявиха манастир за продан, защото не си обслужвал дълга към КТБ. А колко други храмове се съсипаха, знаете ли? Храмовете на познанието - училища и читалища. Идете и вижте как се рушат сгради на изоставени училища по някога големите села. В селото на жена ми училището се запали, защото там спал един бездомник. Ето за това служи някогашният храм на учението. Говорите ли за това? Ще попитаме ли папата или патриарха къде е нашето спасение? С ръкопляскане към един и охулване към друг ли ще се спасим? Знаете ли, умирам от смях, когато някой започне да ми обяснява как трябвало да дойдат отвън и да ни оправят. Федералистите, чиято идея е общо европейски правителство без държави са типични представители на този тип мислене.

Не, скъпи мои интернационалисти, никой няма да ни спаси. Антихриста е вътре в нас. И ако сами не го изгоним, няма нищо, което да ни помогне. Нито папа, нито патриарх, нито Далай Лама. Никой няма да свърши нашата работа.

И в заключение ще припомня как спрях да ходя на протестите срещу Орешарски. Това стана, когато някой измисли протеста да ходи пред посолствата на Германия и Франция и да ръкопляска. Не, мерси. Аз ръкопляскам само по собствени убеждения. И помнете едно. Някой ден някой ще ни спре командното мислене. И тогава ще разберем, че сме умрели отдавна. Светът е голям, но спасението не дебне отникъде. Нито от ролексите, нито от папамобилите...", взриви мрежата Венци Мицов.