Интересната история се развива в града под тепетата

Пловдивската полиция задържа Сергей Димитров, който е обвиняем в измама и въвеждане в заблуда на хора. Представял се е на различни държавни постове като народен представител, адвокат, представител на религиозна организация, а дори и съдия.

Мним депутат от Пловдив събира пари за „услуги“

За период от около две години Сергей е успял да заблуди няколко човека, от които е присвоил около 13 000 лв. На тях им е обещавал съдействие пред държавни институции и узаконяване на незаконни строежи и жилища.

Разследващите установили, че той също така е предлагал да помогне на хора загубили имотите си от частни съдебни изпълнители. Обещавал, че ще започне дело срещу ЧСИ-тата, които при спечелване ще върне имотите на потърпевшите.

Разследващите органи получили сигнал за него на 12 юли и веднага след това Икономическа полиция пристъпила към разследване и задържане на заподозрения. Любопитно е, че той продължава да твърди, че е част от управляваща партия и има връзки дори на най-високо ниво до самия премиер в оставка.

Това твърдение не му помогна и прокуратурата постанови 72 часа задържане и поиска от съда да бъде задържан за постоянно. Също така той заявил, че нямал намерение да се укрива и да завлича никой, а дори щял да върне парите.

Адвокат му е Деница Чингарова, която е местен активист на голяма опозиционна партия в града.

Източник: Трафик Нюз